IAŞIBIKE CLUB

Ciclişti din toate colţurile Iaşului...UNITI-VA!
It is currently Thu Sep 09, 2010 11:20 pm

All times are UTC + 3 hours

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Service Suntour XCR RL
PostPosted: Sun Mar 07, 2010 12:18 pm 

Am furca asta, stiu ca nu este una foarte buna, insa imi place cum lucreaza. Consider insa ca are nevoie de revizie si niste reparatii; daca pot face asta destul de ieftin o voi face.
Probleme:
-mecanismul de lock nu functioneaza - se gasesc de cumparat? se pot desface si inlocui unele componente?.
-dupa ce am mers pe ploaie si am presat-o scotea apa afara - are nevoie de garnituri undeva?
-simt ca merge in suturi cand o actionez pe loc, parca ar avea nevoie de lubrifiere

Profile E-mail  

Post subject: Re: Service Suntour XCR RL
PostPosted: Sun Mar 07, 2010 1:58 pm 

dece nu o desfaci tu ? o cureti, ii verifici garniturile, o ungi iar daca nu reusesti mergi la un service sau ..cineva care cunoaste. in mod clar furca aia are nevoie de o revizie, pe care ai putea sa o faci tu .

Profile E-mail  

PostPosted: Sun Mar 07, 2010 2:35 pm 

Asta vreau sa fac. Insa nu gasesc manualul de service si nu am absolut nici o scula. Mai intai vreau sa fac documentarea si aprovizionarea :)

Profile E-mail  

PostPosted: Sun Mar 07, 2010 2:54 pm 

Cel mai simplu si ieftin service il poti face singur: intorci bicla, desfaci suruburile din partea de jos, apoi scoti partea inferioara a furcii, cureti mizeria (degresantul nu cred ca e indicat), ungi cu vaselina, apoi pui totul la loc. Eu am avut un xcm si asta am facut; daca o duci la service (in Iasi) tot asta iti vor face; la unele modele (gen xcm, cum am avut eu), acces in interiorul furcii prin partea de sus nu poti sa ai, decat cu o cheie speciala marca suntour, ceea ce mi se pare o chestie de toata jena.
Insa ar fi indicat daca ai putea sa schimbi semeringurile, insa eu nu am gasit (cine stie daca se gasesc undeva).

Alte informatii, schema interioara si filmulete gasesti pe site-ul Suntour si tv-ul suntour (filmuletul Slider sleeves (pressed-in dust seals)).
Spor!

Profile  

PostPosted: Sun Mar 07, 2010 2:55 pm 

Scule nu îţi trebuie cine ştie ce. Ceva inbusuri, cheie franceză pt partea de sus, ciocănel de plastic; pt interior cred că e necesar şi un fel de cleşte/patent cu vârful încurbat şi subţire. Asta dacă vrei să o desfaci la "pielea goală". Plus ulei de furcă dacă vrei să îl înlocuieşti; ulei pt lubrefiere între upper-lower legs e bun oricare. În rest, nişte muzică pe fundal şi un manual de service, ca să nu desfaci "în orb".

LE: Da, uite că la suntour nu ştiu cum arată partea de sus. La rockshox merge cu cheie franceză.

Profile  

PostPosted: Sun Mar 07, 2010 5:51 pm 

Cateva filme de intretinere gasesti aici: http://www.srsuntour-tuning-base.com/

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 3 hours